De ce este recomandat să apelezi la serviciile firmelor de consultanță pentru accesarea fondurilor nerambursabile?

Fondurile europene reprezintă posibilitatea de a beneficia de finanțare nerambursabilă pentru solicitanți din țara noastră, astfel încât să se încerce reducerea diferențelor de dezvoltare socială și economică, ele fiind gestionate direct de Comisia Europeană. Pentru a putea aplica pentru un anumit program de finanțare, este recomandat ca solicitanții să apeleze la serviciile oferite de firmele de consultanță fonduri europene, reprezentanții acestor firme specializate fiind cei mai în măsură să întocmească cererea de finanțare și a documentelor necesare.

Accesarea fondurilor europene este o oportunitate pentru toți cei interesați și, de ce nu, cel mai ieftin mod de a obține o sursă de finanțare pentru a pune în practică o idee de afaceri. Prin urmare, atât persoane fizice, cât și juridice pot accesa fondurile europene, însă este necesar ca ideea de afacere sau a proiectului să se încadreze în domeniile de eligibilitate. Eligibilitatea se referă la îndeplinirea condițiilor obligatorii de către solicitant și de către proiect, așa cum sunt ele menționate în Ghidul Solicitantului.

Pentru a putea obține finanțare europeană, este necesar ca cererea de finanțare să fie completată corect și să se respecte toate condițiile specificate în programul operațional.

Ce trebuie să facă solicitanții pentru un anumit program de finanțare?

Există anumiți pași importanți pe care fiecare solicitant trebuie să îi parcurgă, astfel încât să li se poată aproba proiectul, și anume:

 • Găsirea ideii de afacere pentru care se dorește accesarea fondurilor europene
 • Identificarea programului de finanțare potrivit
 • Întocmirea planului de afacere
 • Depunerea dosarului și a cererii de finanțare
 • Așteptarea rezultatului, în urma evaluării realizate de finanțator
 • În cazul unui răspuns afirmativ, semnarea contractului de finanțare
 • Primirea fondurilor europene și implementarea proiectului.

Accesarea unor fonduri europene nerambursabile nu este la îndemâna oricui, de aceea, pentru a facilita obținerea finanțării este recomandat să se apeleze la serviciile firmelor specializate.

Cum te poate ajuta o firmă de consultanță în accesarea unor fonduri europene?

Pașii care trebuie urmați pentru a accesa fondurile europene nu sunt deloc simpli, căci există numeroase proceduri și condiții care trebuie îndeplinite de solicitanți, acești pași fiind diferiți în funcție de linia de finanțare. Acesta este și motivul pentru care cel mai recomandat lucru pe care îl poate face oricine este să apeleze la firmele specializate în obținerea acestor fonduri.

Firma de consultanță va oferi oricui este interesat consultanță pentru accesarea acestor finanțări europene nerambursabile și pot verifica criteriile de eligibilitate necesare.

De asemenea, firma de consultanță:

 • Va evalua situația financiară și economică a solicitanților
 • Va elabora toate documentele necesare, precum planul de afaceri sau studiul de fezabilitate
 • Va scrie proiectul de accesare a fondului european
 • Va întocmi dosarul de finanțare
 • Va depune dosarul de finanțare, ținând cont de toate normele specificate
 • Va oferi asistența în timpul verificării proiectului și al semnării contractului de finanțare

Solicitanții fondurilor europene vor putea beneficia de consultanță și asistență specializată, dar și de recomandări de specialitate, astfel încât să aibă garanția că vor avea parte de un business sustenabil.

Firmele de consultanță sunt cele mai în măsură să ofere consultanță specializată pentru accesarea fondurilor europene, acestea beneficiind de experiență în domeniul analizei financiare, a consultanței de business și a finanțării companiilor.

Comunicate recente

Alte comunicate din categorie