Tipuri de mănuși de protecție

Mănușile de protecție sunt mijloacele de bază pentru protejarea mâinilor împotriva pericolelor și a factorilor periculoși la locul de muncă. Pentru a-și îndeplini bine funcțiile, ar trebui să se potrivească mâinilor. De asemenea, trebuie să fie confortabile în timpul utilizării. Care sunt tipurile de mănuși de protecție și care sunt utilizările lor? 

Tipuri de mănuși de protecție – mănuși tricotate

Mănușile tricotate sunt o parte importantă într-un ansamblu de haine de lucru. Acestea sunt fabricate din poliester sau alte materiale cu proprietăți similare. Amestecul de bumbac crește confortul utilizării lor. Poliesterul este un material puternic, rezistent la abraziune și întindere. Bumbacul, pe de altă parte, este moale la atingere, aerisit și permite pielii să respire. Mănușile tricotate pot fi acoperite cu nitril sau cauciuc, astfel încât uneltele și echipamentele să nu alunece din mână. Acest tip de mănuși poate fi folosit, printre altele în depozite, când lucrezi în grădină sau pe șantier.

Manusi de piele

Mănușile din piele sunt utilizate cu nerăbdare în diferite industrii, inclusiv în construcții, mecanică, transporturi, agricultură și automobile. Acestea se caracterizează printr-o rezistență ridicată la abraziune și rupere, parametri buni de respirabilitate, în același timp sunt confortabile de utilizat și oferă o bună aderență. Poți găsi diverse tipuri de mănuși de protecție din piele, și de foarte multe ori sunt confecționate din piele de vacă sau de capră. Pot avea o manșetă alungită pentru protecție suplimentară.

Mănuși izolate

Mănușile izolate sunt utile în special atunci când lucrezi la temperaturi scăzute. Pot fi confecționate din diverse materiale (inclusiv piele, lână, denim). Sunt adesea întărite cu piele sau acoperite cu cauciuc, ceea ce asigură o aderență fermă. Cel mai important lucru este că asigură o izolare termică bună și protejează împotriva altor condiții meteorologice, de exemplu vânt sau ploaie.

Mănuși de sudură

Sarcina principală a mănușilor de sudură este de a proteja mâinile și încheieturile împotriva efectelor flăcării, contactului și căldurii prin convecție, stropilor de metal topit și radiațiilor UV, precum și împotriva factorilor mecanici.

Mănuși de protecție la supratensiune

Există diferite tipuri de mănuși de protecție împotriva supratensiunii. Pentru a asigura o protecție adecvată împotriva deteriorării mecanice, acestea trebuie să fie realizate din materiale foarte rezistente. Pentru implementarea lor, printre altele fire de miez sau kevlar.

Diferite tipuri de mănuși de protecție – mănuși de unică folosință

Mănușile de unică folosință includ: latex, nitril, mănuși de vinil și mănuși de folie. Nu sunt vândute în perechi, sunt de obicei ambalate în pachete de câteva zeci sau 100 de bucăți, iar fiecare mănușă are o formă universală – se potrivește atât cu mâna dreaptă, cât și cu cea stângă.

Mănușile din folie sunt o protecție relativ slabă, și prin urmare sunt utilizate în principal ca protecție împotriva murdăriei, de exemplu la vopsire sau la contactul cu alimente.

Latexul, vinilul sau nitrilul sunt materiale foarte flexibile. Mănușile din aceste materiale sunt utilizate în multe industrii, inclusiv în medicină și gastronomie.

Cauciuc și alte tipuri de mănuși de protecție

Mănușile de cauciuc sunt caracterizate de o rezistență destul de bună la deteriorarea mecanică și oferă protecție, de exemplu, împotriva detergenților. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt adesea folosite pentru curățenie. 

Comunicate recente

Alte comunicate din categorie