REGULI NOI PENTRU A INTRA ÎN GERMANIA

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că Germania a hotărât schimbarea unor reguli la intrarea în țară pentru români.

Pentru ca în timpul pandemiei provocate de coronavirus călătoriile să se desfășoare în condiții de siguranță. UE a stabilit reguli comune privind libera circulație. A fost întocmit un sistem de tip semafor pentru a clasifica țările UE (în acest context, UE-27 + Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția). Acestea au fost clasificate funcție de situația epidemiologică (rata de infectare) a acestora.

Aceste informații sunt disponibile online, oferindu-le călătorilor date și detalii recente cu privire la restricțiile și normele speciale în vigoare.

Autoritățile din Germania au schimbat acele reguli de intrare în țară. Asta după ce România a fost scoasă din lista “zonelor de risc”, începând cu data de 2 iunie. Astfel, românii care călătoresc cu avionul din România, spre Germania, trebuie să fi trecut prin boală, să fie vaccinați sau să prezinte un test negativ. În aceste cazuri, nu mai este nevoie de carantină.

ROMÂNIA,SCOASĂ DIN LISTA ZONELOR DE RISC

România a fost scoasă recent din lista “zonelor de risc”. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în prezent sunt acceptate testele tip PCR (a căror valabilitate să nu depășească 72 de ore) și cele antigen (valabilitate de maximum 48 de ore).

Acestea pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic. Trebuie să fie redactate în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă (la alegere).

CEI VACCINAȚI DE ASEMENEA TREBUIE SĂ PREZINTE DOVADA

Cei care sunt vaccinați trebuie să prezinte un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19. Dovada vaccinări este valabilă dacă doar au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul în doză unică,cum ar fi Johnson & Johnson) și doar a unui vaccin dintre cele aprobate de UE.

INFECTAREA RECENTĂ CU COVID, O ALTĂ METODĂ DE TRECERE

O altă variantă prin care se poate intra în Germania este prezentarea unui document care arată infectarea recentă cu virusul SARS-CoV-2. Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator. Aceasta trebuie să fi fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, însă nu mai mult de 6 luni.

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, pentru intrarea în Germania din România, pe cale rutieră, nu este necesară prezentarea documentelor menționate mai sus. Ele fiind valabile doar pentru zborul cu avionul.

Ministerul Afacerilor Externe recomană cetățenilor români să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment. Sau poate fi vorba de elemente de specificitate stabilite de landul de destinație, puteți accesa adresa de aici pentru astfel de informații.

CARE ESTE ROLUL CERTIFICATULUI DE VACCINARE?

Rolul declarat al certificatului de vaccinare, care este valabil în întreaga UE, este de a înlesni călătoriile în UE. Polițiștii de frontieră nu mai trebuie să cunoască diferitele certificate emise în statele UE. Pot verifica “statutul Corona” al unei persoane prin scanarea unui așa-numit cod QR.

Acesta poate fi prezentat în format digital – de pildă pe un smartphone – ori pe hârtie. Pe lângă statele UE, și statele Schengen – Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Elveția – doresc să recunoască certificatul UE. Introducerea codului QR este planificată pentru 1 iulie.

Valabilitatea unei dovezi depinde de reglementările fiecărui stat în parte. Însă rămâne de văzut cât timp își va păstra valabilitatea vaccinarea. Același lucru este valabil și în cazul vindecării de Covid.

 În Germania și Austria, se consideră că o persoană este vindecată timp de șase luni după ce a trecut peste infecție. Rezultatele negative ale testelor sunt valabile – în funcție de stat – timp de maximum 72 de ore.

În cazul unei situații de urgență pe teritoriul Germaniei, Ambasada României vă stă la dispoziție. Aici găsiți toate informațiile.

Dacă ați muncit în Germania și doriți să vă recuperați taxele, noi vă stam la dispoziție la numărul de telefon :+40 369 805.805.

Comunicate recente

Doi tineri jurnaliști din România încearcă să dezvolte un site de știri independent!

Presa din România s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani. Tendința aceasta care există și în prezent este un lucru îmbucurător,...

Autoturisme Audi second-hand, o alegere sigură și foarte inspirată!

Nu este o idee rea achiziționarea unei mașini second-hand astăzi! Costul este mult mai rezonabil, comparativ cu cel pentru un autoturism modern...

Soluții practice și moderne pentru deplasarea în orașele aglomerate

Orașele mari se confruntă de ceva timp cu problemele generate de poluare și de aglomerație. Era practic un lucru foarte greu de...

În ce fel de haine se simt bine copiii mici?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl cunoască tinerele mămici este faptul că, în primul an de viață, pielea copiilor...

Anunț privind finalizarea proiectului „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” SC ROSCLAU SRL

SC ROSCLAU SRL in calitate de Beneficiar al contractului de finantare Nr. M2-2813 din 11-12-2020, implementeaza proiectul de Granturi pentru capital de...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here