ICON Health & Fitness anunță investiții în creștere în dezvoltarea tehnologiei iFiT pentru echipamentele fitness

ICON Health & Fitness („ICON”) este lider mondial în inovație, proiectare și distribuție de echipamente fitness și software pentru acestea.  Strategia de creștere  a investițiilor cu 200 de milioane de dolari și consolidarea parteneriatului cu investitorul existent Pamplona Capital Management va duce la accelerarea dezvoltării tehnologiei a echipamentelor fitness conectate la platforma iFiT.  

ICON și iFit dețin în prezent peste 330 de brevete tehnologice, cu 80 în așteptare, iar produsele sale sunt prezente în 116 țări. iFit este o platformă de fitness interactivă conectată la internet, care interconectează activități de fitness. Dezvoltată împreuna cu cei de la Google Maps, platforma  oferă hărți și antrenamente interactive  pentru echipamentele compatibile cu iFit. Tehnologia iFit controlează viteza, înclinația, rezistența și durata programului a antrenamentelor interactive.

ICON deține mărci consacrate de fitness precum NordicTrack®, ProForm® și Freemotion®, care oferă servicii de abonament de fitness conectate pe platforma multimedia de fitness iFiT. ICON este singura companie care dezvoltă și creează antrenamente fitness pe mai multe segmente și categorii,  pentru mai multe mărci și tipuri de echipamente. Cu aproximativ 700.000 de abonați, platforma iFit deține o librărie vastă de antrenamente fitness interactive pe mai multe segmente, dezvoltate de peste 100 de instructori specializați.

Scott Watterson, fondator, președinte și CEO al ICON a spus: „Sănătatea și fitness-ul nu au fost niciodată mai importante pentru consumatorii din întreaga lume, vedem o creștere explozivă în întreprinderile noastre pentru  echipamente fitness. Am văzut această cerere în creștere rapidă începând cu 2020 și acest lucru s-a accelerat brusc, pe măsură ce dorința oamenilor de a rămâne sănătoși s-a intensificat. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de Scott Dahnke și echipa sa, pe măsură ce continuăm să accelerăm creșterea pe diferite platforme și canale de distribuție. ICON ajunge la cea mai mare piață totală adresabilă din industria de fitness din întreaga lume. În plină expansiune a pieței globale de sănătate și fitness iFiT prezintă o platformă puternică pentru dezvoltarea continuă. Această finanțare ne va consolida și mai mult poziția de lider în domeniul fitnessului și ne va îndeplini misiunea de a ajuta consumatorii să își atingă obiectivele de sănătate și fitness.

Scott Dahnke, co-CEO global al L. Catterton, a declarat: „De-a lungul istoriei noastre de 31 de ani, L. Catterton a avut o vastă experiență în parteneriat cu concepte de fitness de vârf și a efectuat cercetări brevetate pentru a înțelege ce dorește consumatorul. Am admirat mult timp ICON ca un gigant pionier al sănătății și fitness-ului, având un accent central pe tehnologie, experiență de inovație de lungă durată și un model de creștere dovedit, profitabil. Pe măsură ce oamenii din întreaga lume caută din ce în ce mai multe modalități noi, captivante de a face mișcare și de a rămâne sănătoși, tehnologia iFiT oferită de ICON face adevărate diferențieri.

Comunicate recente

Alte comunicate din categorie