Mierea a fascinat întotdeauna. Procesul său de creare este incredibil, iar beneficiile sale au fost cunoscute sau presupuse încă din zorii timpurilor.
În acest articol, enumerăm toate beneficiile cunoscute ale mierii, care te vor ajuta să înțelegi de ce să oferi cadouri dulci cu acest ingredient pe care avem norocul să îl găsim la Aurum Noble Honey.
Beneficiilor mierii pentru sănătatea ta
- Reglează glicemia
- Reduce stresul metabolic
- Promovează recuperarea din somn
- Tratamentul constipației
- Îmbunătățește funcția creierului
- Acnee și dermatită
- Repară rănile, arsurile și ulcerele
- Hidratant pentru piele
- Repararea buzelor
- Ajutor pentru ciclul menstrual
- Întărirea sistemului imunitar
- Mierea, un miracol al naturii
Pentru a înțelege de unde provin beneficiile mierii, este interesant să înțelegem cum este produsă.
Într-adevăr, mierea, care este pur și simplu hrana albinelor, provine în primul rând din colectarea nectarului florilor pe care albinele le culeg toată ziua. În același timp, fac una dintre cele mai importante meserii pentru natură: polenizarea florilor.
Când sunt pline de acest suc aspirat dintr-o multitudine de flori diferite, albinele se întorc în stup. Acolo, lichidul trece din gura unui muncitor în alta, apoi este mestecată timp de aproximativ o jumătate de oră până când nivelul de umiditate scade de la 70% la aproximativ 20%.
Acest lichid va trece din nou de la albină la albină până se va transforma în miere. Acestea depozitează apoi mierea în celule.
În această etapă, mierea este încă puțin curgătoare, așa că pentru a o face mai uscată și mai lipicioasă, o vor face aer dând din aripi. Odată ce a fost atinsă consistența potrivită, ele sigilează în cele din urmă celula cu un capac de ceară pentru a o menține curată.
Este nevoie de 8 albine pentru a produce o linguriță de miere într-o zi. Din fericire, albinele produc mai multă miere decât au nevoie de fapt. Prin urmare, apicultorii au grijă să lase suficient stoc pentru a se hrăni și a ierna.
Pentru a păstra toate proprietățile mierii, atât în uz topic, cât și în alimentație, calitatea mierii este importantă. Prin urmare, alegerea aprovizionării este esențială.
Alege miere naturală
O miere naturală este inițial pură, adică nu a fost amestecată cu zahăr sau alt îndulcitor de proastă calitate. Este, de asemenea, o miere care nu a suferit pasteurizare.
Într-adevăr, procesul de pasteurizare presupune încălzirea mierii la o temperatură de peste 43°C sau 110°F, nici supunerea ei la vreun alt proces industrial care ar distruge majoritatea enzimelor, antioxidanților și alte proprietăți benefice precum acțiunea sa antibiotică.
Alege sursele locale
O altă modalitate de a fi sigur că ai un produs de calitate este să optezi pentru o aprovizionare locală și unică, adică să eviți mierea venită sau amestecată cu mieri din țările mai puțin pretențioase. Deseori arătăm cu degetul spre cei de origine chineză, de exemplu.
Pe lângă faptul că este un argument în favoarea economiei și ecologiei locale, această precauție îți va permite să limitezi frauda, manipularea ascunsă a mierii și să fii sigur că producătorul respectă standardele.