Legea privind eficiența energetică va fi modificată!

Comisia Europeana a fixat în centrul strategiei pentru susținerea economiei U.E., ceea ce este cunoscut sub denumirea de Pactul Ecologic European (Green Deal) care se constituie într-un set de măsuri care au drept scop transformarea U.E. într-o zonă neutră din punct de vedere al impactului climatic până în anul 2050.
În acest sens, o serie de Directive în domeniul eficienței energetice au fost amendate în anii 2018 și 2019, despre care am scris la data respectivă.
Legea românească a eficienței energetice din anul 2014, care avea drept obiectiv reducerea consumului național de energie cu 19% până în anul 2020, va fi modificată conform unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, supusă dezbaterii publice.
Dintre principalele modificări aduse de noua ordonanță menționăm:
(i) se reglementează Direcția Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu atribuții în domeniul eficienței energetice în industrie
(ii) autorizarea persoanelor care realizează audituri energetice în domeniile electroenergetic, termoenergetic sau complex, se realizează de către Direcția Eficiență Energetică
(iii) Direcția Eficiență Energetică va implica instituțiile financiar-bancare în finanțarea programelor de creștere a eficienței energetice.
La nivel european clădirile sunt responsabile pentru aprox. 40% din consumul total de energie, urmate de transport și industrie în proporții aproximativ egale, de 30%. Se estimează ca aproximativ 75% dintre clădirile existente sunt ineficiente energetic, ceea ce înseamnă că pentru atingerea obiectivelor U.E., măsurile trebuie să fie mai intense.

Comunicate recente

Evenimentele speciale merita tot efortul! Iata cum ar putea sa te ajute o agentie de organizare nunta!

Poti oricand sa contactezi o agentie de organizare nunta pentru a te ajuta in realizarea unui eveniment cu...

Pregateste-ti masina pentru sezonul rece! Comanda anvelope de iarna de pe Velopa

Suntem tot mai dependenti de masini. Iar in aceasta perioada in care trebuie sa ne ferim...

Cameleoni

Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2,20 Lei, este ilustrat cameleonul cu creastă...

PR2advertising.ro lanseaza seria de interviuri video

Daca vrei sa fii la curent cu informatii din diferite domenii, care sa te ajute in...

Coroana dentara: tipuri, rol, caracteristici, preturi

Cand este nevoie de o coroana dentara? Medicul protetician poate recomanda o coroana dentara in urmatoarele situatii: -Pentru...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here