Implant dentar sau proteza dentara?

Totusi, lucrarile fixe pe implanturi dentare sunt mai populare pentru ca arata si functioneaza ca un dinte normal, spre deosebire de protezele dentare. Dar sa vedem ce presupune fiecare in parte:
Proteza dentara partiala mobila
Desi aceasta nu necesita pilirea dintilor adiacenti, nu este la fel de stabila sau confortabila precum o lucrare fixa pe implanturi dentare si poate afecta vorbirea si alimentatia. Acest tip de restaurare cu proteza dentara mobila este mai putin costisitor, dar nu arata la fel de natural sau functional, precum coroanele pe implanturi. Osul dentar de sub o proteza partiala detasabila se poate deteriora in timp, in lipsa presiunii pe acesta aparand resorbtia osoasa, schimband astfel aspectul zambetului si al fetei.
Proteza dentara completa detasabila
Acest tip de proteza dentara se aseaza deasupra gingiilor. Purtarea acesteia poate fi inconfortabila, afectand in acelasi timp gustul mancarii, provocand dureri in gingii si se miscandu-se sau chiar facand un mic zgomot neplacut atunci cand vorbiti, mancati, zambiti, cascati sau tusiti. Desi costurile initiale ale protezei complete detasabile sunt mici, acestea pot rezista in medie intre 7 si 15 ani, iar costurile de inlocuire pot fi semnificative pe termen lung. Protezele trebuie sa fie in mod regulat curatate, ceea ce poate fi o problema care consuma mult timp. De asemenea, ca si in cazul unei proteze dentare partiale, osul natural de sub o proteza completa se poate deteriora in timp, schimband permanent aspectul zambetului si al fetei.
Implantul dentar
Alegerea intre implantul dentar si proteza dentara este cat se poate de simpla. Implantul dentar arata si functioneaza ca dintii naturali. Acest mic surub intra in osul maxilar sau mandibular, apoi stimuleaza osul astfel incat acesta sa se dezvolta si sa ramana puternic pe masura trecerii timpului. Implanturile dentare sunt fixate foarte bine de maxilar, osul crescand in jurul spirelor acestora. Cu un implant dentar poti manca si mesteca normal orice alimente doresti. In plus, implantul dentar este o optiune de lunga durata care poate sa te tina chiar o viata intreaga.
Daca nu este neaparat necesara o anumita solutie de restaurare dentara, cauzata de unele particularitati obiective, anatomo-fiziologice, si puteti alege una dintre solutii, atunci implanturile dentare sunt cea mai buna alegere daca doriti o lucrare dentara fixa, functionala, estetica si durabila.

Comunicate recente

Evenimentele speciale merita tot efortul! Iata cum ar putea sa te ajute o agentie de organizare nunta!

Poti oricand sa contactezi o agentie de organizare nunta pentru a te ajuta in realizarea unui eveniment cu...

Pregateste-ti masina pentru sezonul rece! Comanda anvelope de iarna de pe Velopa

Suntem tot mai dependenti de masini. Iar in aceasta perioada in care trebuie sa ne ferim...

Cameleoni

Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2,20 Lei, este ilustrat cameleonul cu creastă...

PR2advertising.ro lanseaza seria de interviuri video

Daca vrei sa fii la curent cu informatii din diferite domenii, care sa te ajute in...

Coroana dentara: tipuri, rol, caracteristici, preturi

Cand este nevoie de o coroana dentara? Medicul protetician poate recomanda o coroana dentara in urmatoarele situatii: -Pentru...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here