IMM Leasing – plafon de garanție 1,5 miliarde lei. Au fost publicate Normele metodologice!

Au fost publicate Normele metodologice de punere în practică a Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”, precum şi a Schemei de ajutor de minimis aferente Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”.
În termen de 10 zile instituțiile financiare vor comunica Fondului Național de Garantare, cererile de înscriere în program, plafoanele de garantare și nivelul costurilor totale aplicate în cadrul programului. Valoarea maximă cumulată per beneficiar a finanțării tip leasing financiar pentru unul sau mai multe bunuri mobile este de 5 milioane lei.
Se finanțează achiziția prin leasing financiar de bunuri noi sau second hand în procent de maximum 80% din valoarea finanțării pentru echipamente IT și tehnologia informației și de maximum 60% din valoarea finanțării pentru utilaje și echipamente tehnologice, respectiv vehicule de transport marfă și persoane, utilizate în scop comercial.
Plafonul total al garanțiilor acordate pentru anul 2020 este de 1,5 miliarde lei, iar durata maximă de acordare a finanțării este de 72 de luni cu o perioadă de grație cuprinsă între 3 și 12 luni.
Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarul menționăm: nu se află în litigiu, în calitate de pârât, cu Ministerul Finanţelor Publice şi/sau finanţatorul; nu figurează cu credite restante, inclusiv pentru finanţările tip leasing, în ultimele 6 luni; nu se află în interdicţie de a emite cecuri şi nu figurează cu incidente majore cu bilete la ordin în ultimele 6 luni; nu înregistrează popriri active sau suspendate pe conturile bancare; nu înregistrează obligaţii fiscale restante şi alte creanţe fiscale şi bugetare administrate de organul fiscal central.

Comunicate recente

Travel Time D&R și Grant Box Consulting vor organiză stagii de pregătire practică pentru 322 studenți din toată țara

Valoarea proiectului este de 4,5 milioane de lei, iar 95% din finanțare se va face prin...

acum poți achiziționa energie și gaz prin intermediul aplicației Glovo

“Nu mai este nicio noutate că, în secolul 21, totul trebuie să fie rapid, ușor și...

Startup-ul românesc KFactory aduce inteligența artificială în producție, prin lansarea primei echipe de ingineri virtuali

Continuând evoluția foarte bună din ultima perioadă, KFactory lansează ca parte integrată din platforma sa un...

Veracomp si Fortinet, impreuna pe 20 octombrie intr-un eveniment dedicat securitatii aplicatiilor web

Veracomp va organiza pe data de 20 octombrie evenimentul Utilizarea Inteligentei Artificiale a FortiWeb pentru detectarea amenintarilor ...

Uber promite o flota completa de masini electrice pana in 2040

Uber a spus ca va cheltui peste 800 de milioane de dolari (614 milioane de lire...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here