Ignoranţa digitală costă. Competențele digitale – de la aspirație la realitate

Alfabetizarea digitală, la fel ca alfabetizarea convenţională, reprezintă ceva ce trebuie învăţat şi validat.
 
Programe standard de certificare, recunoscute internaţional, precum ECDL, sunt esențiale pentru conştientizarea propriilor aptitudini digitale reale, în vederea valorificării acestora pentru obținerea sau păstrarea unui loc de muncă sau a unui venit mai mare, în procesul de digitalizare a economiei.
 
În România, doar 50% dintre tineri au competențe digitale de bază sau mai înalte, conform Eurostat. De altfel, România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE la digitalizare, potrivit Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Raportul DESI 2020 arată că 1/5 dintre români nu au utilizat niciodată Internetul și mai puțin de 1/3 au competențe digitale cel puțin elementare.
 
Contextul pandemiei COVID-19 a demonstrat rolul esențial pe care îl au în prezent competențele digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare.
 
Costul asociat unei forţe de muncă fără competenţe solide sau unei populaţii fără competenţe digitale elementare, care nu se poate integra în societatea informaţională, nu poate fi asumat.
 
Singurul mod de menținere a costului ignoranței digitale la un nivel suportabil este prin investirea în competenţe digitale la standarde care şi-au dovedit eficienţa.
 
Prin training şi certificare IT se pot asigura o forţă de muncă şi o populaţie cu abilităţi necesare pentru a performa într-un mediu în transformare.
 
AOAR, în parteneriat cu ECDL ROMANIA reafirmă importanţa competențelor digitale validate, certificarea acestora reprezentând o soluţie pentru eliminarea decalajului digital din România!
Dezvoltarea aptitudinilor IT reale şi certificate joacă un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovatoare și minimizarea diviziunii digitale, fiind parte integrantă din succesul înregistrat prin promovarea unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

Comunicate recente

Evenimentele speciale merita tot efortul! Iata cum ar putea sa te ajute o agentie de organizare nunta!

Poti oricand sa contactezi o agentie de organizare nunta pentru a te ajuta in realizarea unui eveniment cu...

Pregateste-ti masina pentru sezonul rece! Comanda anvelope de iarna de pe Velopa

Suntem tot mai dependenti de masini. Iar in aceasta perioada in care trebuie sa ne ferim...

Cameleoni

Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2,20 Lei, este ilustrat cameleonul cu creastă...

PR2advertising.ro lanseaza seria de interviuri video

Daca vrei sa fii la curent cu informatii din diferite domenii, care sa te ajute in...

Coroana dentara: tipuri, rol, caracteristici, preturi

Cand este nevoie de o coroana dentara? Medicul protetician poate recomanda o coroana dentara in urmatoarele situatii: -Pentru...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here