10 000 de profesori vor accesa gratuit un program international de Pedagogie digitala

Astazi, este obligatoriu ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati IT&C solide. Numai asa scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare.
 
Ultimele perioade scolare ne-au dovedit nevoia acuta de competente digitale in randul cadrelor didactice confruntate cu sustinerea cursurilor in mediul online. Formarea cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau, trebuie sa urmareasca atat competente de literatie digitala, cat si competente de pedagogie digitala, pornind de la nivelul lor actual de aptitudini.
 
In acest context, ECDL Romania continua campania Teach Smart si introduce modulul ECDL Pedagogie digitala, recunoscut international.
 
Astfel, ECDL ofera profesorilor oportunitatea de a-si afla gratuit nivelul de predare, invatare si evaluare prin tehnologia digitala si asigura pretestarea a 10.000 de profesori pe competente de pedagogie digitala.
In plus, prin aceasta campanie, prin formarea, testarea si certificarea gratuite, la standard international, a mai multor cadre didactice, se va crea o retea de profesori, care sa poata sa sustina si sa dezvolte mai departe acest tip de competente.
 
Modulul ECDL Pedagogie digitala stabileste conceptele esentiale si competentele referitoare la utilizarea eficienta din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, in vederea sustinerii si imbunatatirii procesului de predare, invatare si evaluare la clasa.
 
Este evident acum ca orice investitie in tehnologie pentru scoli poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de dezvoltare a competentelor digitale pentru profesori si elevi.
Programele internationale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat in scoli din intreaga lume, sunt esentiale pentru constientizarea propriilor aptitudini digitale reale. Acestea ofera o metoda clara de dezvoltare si probare a competentelor digitale.
Dovedirea competentelor digitale, increderea in propriile abilitati si aplicarea acestora in practica pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standard recunoscut international.

ECDL in educatie:
 
Liceenii pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.
 
Toti elevii care se inscriu si sustin cel putin un examen ECDL in perioada 14 septembrie – 11 decembrie 2020, pot castiga una dintre tabletele oferite de ECDL ROMANIA prin concursul Incepe scoala cu ECDL.
 
Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile daca obtin una dintre certificarile ECDL PROFIL DIDACTIC.
 
ECDL include si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare in Python si gandire algoritmica), 3D Printing (modelare si imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.
Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala in liceu. 
 
ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale
Contact: office@ecdl.ro, 021 316 99 22
 

Comunicate recente

Sterge 10 ani de pe chipul tau cu cele mai eficiente metode!

Noi, fetele, ne dorim sa avem mereu un chip tanar, fara riduri, pleope cazute sau aspect...

Cum să câștigi cu Vlad Cazino o mulțime de gadgeturi șmecherifice, bani și rotiri la sloturi

Pe scurt, trebuie doar să te bucuri de jocurile de pe platformă, așa cum faci de...

Înscrie-te la cursurile de inițiere „Diagnoză Auto” furnizate gratuit prin proiectul AUTO PERFORM

Prin intermediul proiectului AUTO PERFORM, 360 de angajați care activează în sectorul auto vor beneficia de oportunitatea...

Inchirieri auto ieftine Ploiesti – alege firma FIVE

Inchirieri auto ieftine Ploiesti – un prilej de a pleca in vacanta Five rent a car este...

Traverse de cale ferata – calitate si longevitate

Traverse de cale ferata – unde cautam calitatea? Orice produs de pe piata este conceput de diferite...

Alte comunicate din categorie

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here